Afbeelding
we willen allemaal kunnen vissen

geef elkaar de ruimte

Gedragscode (karper)vissers..

7 mei 2020 in Algemeen

Vrijdagmiddag, eindelijk tijd om te gaan vissen, op naar het water.

Aangekomen bij het water kijk ik ff rond waar ik het beste kan gaan zitten, ik zie een heel stuk kant waar niemand zit, mooi, daar kan ik mijn ding gaan doen.

Ik begin mijn hengels in elkaar te steken, hoor ik ineens: Hè déh is ménne stek, daor lig ik, gij kunt doar nie goan zitte kwékt een karpervisser op een afstand van 200 meter aan de overkant..

Ik denk bij mezelf, dit kan toch niet waar zijn, hoe haal je het in je hoofd om zoiets te durven claimen, mijn plezier is al aardig vergalt op de vroege vrijdagmiddag, zal maar weer de verstandigste zijn en ga met veel tegenzin een stuk verderop zitten…

Hier eindigt deze omschrijving van een situatie die helaas steeds vaker voor komt.

Door Corona hebben veel mensen de waterkant (her)ontdekt en is het merkbaar drukker aan de waterkant.

Al onze leden betalen contributie en hebben dus allemaal even veel recht om ergens te gaan vissen!

Een stek claimen kan dus echt niet, als je dat wil dan zul je naar een betaalwater moeten gaan.

Natuurlijk moeten we rekening met elkaar houden, maar dat betekend ook dat je elkaar de ruimte zult moeten geven.

Dus vissen op afstand en op die manier een groot stuk van het water claimen omdat je lijnen overal  liggen kan dus echt niet, verplaats jezelf even in de schoenen van die andere visser en je snapt dat gelijk een stuk beter.

Als het niet druk is aan de waterkant dan kun je zo vissen, zolang niemand daar last van heeft is dat prima, maar als het drukker wordt dan zul je die afstandhengel die ergens ver van je af in de kant wordt gevist toch ergens anders neer moeten gaan leggen.

Ik doe nu echt een beroep op het moreel van de vissers, het is of  nu je verstand gebruiken of er zullen in de toekomst regels hierover worden opgenomen in de vergunning, met daaraan gekoppelde sancties.

Daar willen we met zijn allen niet naar toe volgens mij, dit zou zwaar afbreuk doen aan de essentie van het vissen, vissen waar de vis zit en geen oerwoud aan regeltjes waar je jezelf aan dient te houden, dat is wat we allemaal het liefste willen volgens mij.

En nu ik het dan toch over het moreel van de vissers heb wil ik daar nog wat andere zaken aan toevoegen:

  1. Ik ben zwaar teleurgesteld in mensen die hun rotzooi achter durven laten, ik schaam me kapot voor dit soort leden.
  2. Het nachtvissen lijkt af en toe meer op wild kamperen, terwijl de campings dicht zijn.
  3. Hele stukken kant zijn bezaaid met toiletpapier en de bijbehorende boodschap. Mensen gebruik een emmer en een vuilniszak en ruim die shit gewoon op.
  4. Door met beleid te voeren of zelfs helemaal niet te voeren zul je meer vangen en dat geld ook voor je mede vissers. Je kunt een water ook helemaal plat voeren en dan vangt er niemand meer iets.

Dus nu een oproep aan iedereen, houdt rekening met elkaar, geef elkaar de ruimte, doe eens lief…. en ruim de rommel op en het is ook niet erg als je nog wat zwerfvuil mee opruimt.

Namens het Bestuur wens ik jullie een fijne tijd aan de waterkant toe.

Fons Jonkers, Voorzitter.