Afbeelding
Beste leden en sympathisanten

Laat uw stem horen

Zeg nee tegen het op korte termijn leegmaken van de Centaurusvijver

Vandaag kregen we deze mail van de gemeente binnen:

Wij zijn voornemens zijn om volgende week het peil van de Centaurusvijver te verlagen zodat het verontreinigde slib verwijderd kan gaan worden.

Jullie leden zullen hierover geïnformeerd moeten worden, en ik wil graag met jullie van gedachten wisselen over hoe wij vooraf aan het baggeren, de vissen gaan verwijderen uit de vijver. (en later weer terugplaatsen??)

Waar gaat dit over?

Al 2 jaar is bekend dat er via een overstort kleine stukjes plastic in de vijver terecht zijn gekomen na een brand bij een recycling bedrijf op industrieterrein Loven.

Natuurlijk wil de Ruischvoorn ook dat dit aangepakt gaat worden, maar de timing en het weer eens absoluut niet tijdig betrekken van ons bij deze aanpak schiet toch duidelijk in het verkeerde keelgat.

  1. Het is slecht voor de vis om met stijgende watertemperatuur de vissen met een net te vangen en beschadigd uit te moeten zetten op ander water met verhoogd risico op infecties met schimmels en virussen en dood van vissen tot gevolg.
  2. Er wordt duidelijk niet gekeken naar het belang van onze leden, deze vijver is een van de populairste vijvers binnen Tilburg. Door dit nu te doen betekend dit dat we de vijver pas weer in december kunnen bezetten met vis, een heel visseizoen verloren, dit vinden wij onacceptabel!

Uiteraard gaan we het gesprek met de Gemeente en het Waterschap hierover zeker aan om ze op andere gedachten te brengen, maar om net wat meer kracht te hebben bij de onderhandelingen zou een ruime steunbetuiging ons zeker helpen.

Dus vul het formulier even in en hartelijk bedankt voor uw steun!

Fons Jonkers

Voorzitter K.E.H.V. de Ruischvoorn