Afbeelding
Roofvis weekend

November 2019

Roofvis weekend 2019

23 december 2019 in Roofvis

22 En 23 November 2019 was het weer zo ver… het roofvis weekend 2019. Het jaarlijkse uitstapje van de roofvis afdeling van de Ruischvoorn. Met 10 man sterk zouden we 2 dagen lang vriend Esox belagen in de Nederlandse polder.

Dag 1 spreidde de groep zich uit over de Alblasserwaard in kleinere groepjes. Een file vermijdend groepje ving hun eerste snoeken echter al in het land van Heusden en Altena. Ook in de prachtige Alblasserwaard waren de groenjassen niet veilig. Daar werden de eersten al snel gevangen. Gemakkelijk was het echter niet. De snoeken kennen hier de klappen van de zweep. Na een gezellige en lekkere lunch bij Boerenklaas in brandwijk werden ook in de middag nog een paar mooie exemplaren gevangen. Moe en voldaan werden we ’s avonds gastvrij ontvangen bij Geert voor een heerlijke maaltijd, sterke visverhalen en veel gezelligheid. Geert, heel hartelijk bedankt voor je gastvrijheid (En voor het ontbijt de volgende dag voor ondergetekende;-)

Zaterdag zetten we koers naar de Krimpenerwaard. Dit werd een taaie dag in een heel mooie omgeving. De rovers bleken hier nog sluwer dan in de Alblasserwaard. Waar het aan ligt weet je nooit, maar aan het aantal vissers wat we tegen kwamen kun je wel afleiden dat er een heel grote hengeldruk is. Gelukkig werden ook deze dag toch nog de nodige vissen gevangen. Het weekend werd afgesloten met een gezamenlijk biertje.

In totaal zijn er dit weekend 19 snoeken gevangen waarvan de grootste 84 cm. Geen topscore, maar het weekend was zeker geslaagd. Het was lekker weer, de omgeving mooi en het gezelschap goed. Wat wil je nog meer?

Mannen, het was weer tof dit jaar.