Afbeelding
Dit is echt van belang voor het voortbestaan van de hengelsport.

Ga stemmen!

Waterschapsverkiezingen

14 maart 2023 in Algemeen

Voor velen is dit de ver van mijn bed show, dus vandaar dit artikel.

15 MAART ZIJN ER WATERSCHAPSVERKIEZINGEN
Die zijn voor jou als sportvisser van belang omdat je voor je hobby direct afhankelijk bent van de inrichting en het beheer van het water. Dat is het werk van het waterschap. Ga daarom stemmen en informeer je goed over de partijen, hun programma’s en de kandidaten in jouw waterschap.
Het is algemeen bekend dat er een partij is die actief tegen de hengelsport acteert. Kies dus bewust!
De standpunten van diverse politieke partijen heeft Sportvisserij Zuidwest Nederland alvast voor jouw waterschap op een rijtje gezet aan de hand van vijf vragen over de hengelsport. Ga naar onderstaande link voor de uitkomsten. https://www.sportvisserijzwn.nl/actueel/waterschapsverkiezingen-15-maart/de-dommel.htmlen: https://www.sportvisserijzwn.nl/actueel/waterschapsverkiezingen-15-maart/brabantse-delta.html
De Partij voor de Dieren (PVDD) heeft negatief geantwoord op de meeste vragen. Uit één van de antwoorden:
“Daarom is de Partij voor de Dieren volledig tegen hengelsport ….”.
De peilingen in Brabant voorspellen een verdubbeling van het aantal zetels in Provinciale Staten voor de PVDD. In het waterschap De Dommel zit de PVDD nog NIET in het bestuur. Daar komt nu dus verandering in: PVDD doet nu ook mee bij de waterschapsverkiezingen en gaat daar dus ook flink zetels halen!
Slecht nieuws voor de sportvisserij, maar … ook wij kunnen stemmen!
Kies dan wel voor een partij die de sportvisserij een warm hart toedraagt. Uit het onderzoek van Sportvisserij Zuidwest Nederland komt dat het hier gaat om het CDA en Water Natuurlijk.

Dit jaar waren er al vragen in de Gemeenteraad van Tilburg over onze wens om een vijver bij het clubgebouw te realiseren en ze wilden zelfs onze Jeugd Kijk en Doe Dag verbieden.

Dit zijn verkiezingen en dus de kans om de PVDD in ieder geval een beetje af te remmen, dus laat je stem niet verloren gaan!