Afvissen vijver Hoogen Dries te Goirle.

18 mei 2022 in Algemeen
Vrijwilligers gezocht!
Vandaag heeft de Ruischvoorn een bespreking gehad met de aannemer die de vijver gaat veranderen en een ambtenaar van de gemeente.
Het gaat over de vijver bij de Hoogen Dries in Goirle.
Dit water is ca 0.5 hectare groot maar zoals ik kon zien zit er wel behoorlijk vis op.
In die vijver liggen een soort van ballonnen waarin rioolwater kan worden opgeslagen als het riool het niet meer aan kan.
Dit is verouderd en de vijver gaat verdwijnen, er blijft wel een plek om in tijden van nood water op te kunnen slaan, maar voor de rest zal het voornamelijk droog staan.
Ik weet het, het tijdstip had niet beroerder gekund en een tijdig overleg had het voor ons ook wat makkelijker gemaakt om dit in te plannen.
Maar het is niet anders, wij vinden dat we als Ruischvoorn, ondanks dat dit geen water van ons is toch moeten proberen om een andere bestemming voor die vis te regelen.
Wat zijn de opties?
De vis kan naar de vijver aan de Abcovense weg, dit is ook maar een klein water en we vragen ons af of we het water niet over bezetten met vis.
De vis kan naar het kanaal, een andere bestemming op onze wateren is gezien de tijd en het risico niet wenselijk.
De vijver zal worden leeg gepompt en er zal aan 1 kant een diepere plek worden gemaakt waarin de vis zich kan verzamelen zodat we daar met schepnetten de vis kunnen vangen.
Het gebruik van een sleepnet is niet mogelijk door die ballonnen die kris kras door het water liggen. (ook te zien op de afbeelding van google maps)
We hebben gevraagd om een flinke stapel pallets klaar te leggen zodat we die op de bodem kunnen leggen en niet door de blubber hoeven te lopen.
Vrijdagmiddag gaan we nog ff kijken daar om te zien hoe ver de vijver leeg is en of we op zaterdag deze klus kunnen klaren.
Bij de pijl op het kaartje zal een stuk worden uitgediept zodat de vis zich daar kan verzamelen en we ze kunnen scheppen.
De exacte tijd zal nog worden bekend gemaakt, maar heb je tijd, stuur ff een berichtje en help mee om die vis een goede bestemming te geven.