Wij zijn benieuwd naar Uw mening.

18 juli 2020 in Algemeen

Het Bestuur van de Baroniesche Hengelaars heeft ons aangegeven dat ze willen stoppen met het uitwisselen van wateren met onze vereniging.

Als reden geven zij aan dat met name de hengeldruk op de Mark en de Roode Vaart hen tot dit besluit heeft gebracht.

Nu is het zo dat met het verlengen van de pacht bij Waterschap de Brabantse Delta voor deze wateren de eis is gesteld dat deze wateren moeten worden ingebracht in de Landelijke Lijst van Gedeelde Wateren.

Bij ons is er het vermoeden dat de ontstane drukte op deze wateren eerder veroorzaakt wordt door het inbrengen in de Landelijke Lijst van Gedeelde Wateren dan door het vissen op die wateren door onze leden.

Ook zijn wij van mening dat het stoppen van het uitwisselen van wateren met de Baroniesche Hengelaars dit probleem niet op gaat lossen aangezien alle vispas houders nog steeds op deze wateren mogen vissen.

Ook zijn wij van mening dat de spreiding in vissers beter mogelijk is door een groot aanbod aan viswater en dat geld ook voor de Baroniesche Hengelaars.

Wij als Bestuur vinden het erg jammer dat de uitwisseling van wateren tot een einde dreigt te komen en wij zijn erg benieuwd naar Uw mening hierover, dus neem even de moeite om het onderstaande formulier in te vullen zodat wij de mening van onze leden hierover kunnen peilen.

Het invullen van Uw vispasnummer is verplicht, alleen door dit zo te doen kunnen wij een zuivere peiling houden over de mening van onze leden.

Hartelijk bedankt voor Uw input, wellicht kunnen wij ze tot andere gedachten brengen door harde cijfers te tonen.

Bestuur Ruischvoorn

klik op onderstaande link om Uw mening kenbaar te maken

https://ruischvoorn-tilburg.nl/uw-mening-over-het-delen-van-viswater/