Wat is er gewijzigd in de vergunningtekst?

30 december 2020 in Algemeen

We snappen dat het taaie kost is om de vergunningtekst ieder jaar na te lezen, vandaar dat we hier even de wijzigingen t.o.v. 2020 op een rijtje zetten voor je.

  1. Het gebruik van gevlochten lijn voor karpervissen is voortaan verboden in Esbeek. Het is totaal onnodig om daar gevlochten lijnen te gebruiken, extreem op afstand vissen is daar gezien het formaat van het water niet mogelijk.

Maar de voornaamste reden is om beschadiging van de bek van de karper te voorkomen door het gebrek aan rek op deze lijnen.

  1. Het is voortaan verplicht om je stek waar je vist schoon te houden terwijl je vist en een vuilniszak voor je afval bij te hebben.

Het zwerfvuil is een doorn in het oog van heel veel leden en geeft ook een slecht beeld van vissers aan de buitenwereld.

We gaan daar in het voorjaar nog aandacht aan besteden langs de waterkant.

Natuurlijk is het niet leuk om het afval van een ander op te moeten ruimen, maar het is toch ook niet prettig om in het afval van een ander te gaan zitten om te vissen.

We hebben meer dan 5000 leden, als iedereen zijn steentje bijdraagt dan moet dat toch het aanzien van onze viswateren een stuk verbeteren door minder zwerfafval, alvast bedankt voor de              moeite.

  1. Vanaf dit jaar is het verboden voor onze leden om s`nachts te vissen op de wateren van de Baroniesche Hengelaars.

Het Bestuur van de Baroniesche Hengelaars heeft dit in de nieuwe tekst van dit jaar aangepast.

Hoe komt dit?

Eigenlijk wilde DBH de uitwisseling die al meer dan 60 jaar bestaat per direct opzeggen, iets wat wettelijk niet kan.

Daarom is er door hen een afsluitings fase ingeroepen en hebben ze het nachtvissen voor onze leden verboden.

Toen we deze bepaling lazen hebben  we besloten om het nachtvissen voor hun leden in de wateren van KEHV de Ruischvoorn waar dit is toegestaan gewoon toe te laten.

Wij vinden dat deze uitwisseling onder dezelfde condities in het belang van álle leden is, zowel die van ons als van DBH en willen daarom geen verschil maken.