Veel gestelde vragen over de vergunning

30 december 2020 in Algemeen

Soms zijn er zaken niet duidelijk voor onze leden, vaak gaat dit om dezelfde vragen.

Om overbodige communicatie te voorkomen hier even een aantal zaken op een rijtje.

  1. Waar is mijn vispas, ik heb wel de vergunningen gekregen. Als je nieuw lid bent dan zit er een VBL bijgevoegd, Dit is een A4. Het bovenste deel is je voorlopige vispas, het onderste deel moet je invullen en opsturen naar Sportvisserij Nederland, die maken je vispas en zorgen ervoor dat je binnen 4 weken je vispas in huis hebt.
  2. Ik heb wel betaald voor 10 december maar nog steeds niets ontvangen. Wij merken dat een grote postbezorger er moeite mee heeft op het ogenblik om de post op tijd te bezorgen, de vergunningen zijn op 18 december verstuurd, maar we krijgen veel berichten dat er nog niets is ontvangen. Echter is er een oplossing. Alle betaalde vispassen zijn geregistreerd bij Sportvisserij Nederland. Daar kun je via mijn sportvisserij een tijdelijk bewijs van lidmaatschap uitprinten zodat je toch kunt gaan vissen.
  3. Ik maak gebruik van de meedoenregeling, hoe kan ik lid worden of mijn lidmaatschap verlengen? Vul dit formulier even in.
  4. Waar is mijn derde hengel- en nachtviszegel? Op onze wateren heb je die zegels niet nodig, wil je die toch hebben dan moet je bij Sportvisserij Nederland zijn, die geven die zegels uit.
  5. Bent u verhuisd en heeft u uw verhuizing na 1 oktober doorgegeven, dan staat uw vispas nog op het oude adres. De vispas blijft rechtsgeldig.

We proberen zo veel mogelijk uw papieren naar het juiste adres te sturen. Soms lukt dit niet omdat de verzending en adreswijziging elkaar kruisen. Ga eerst op uw oude adres vragen of daar nog post is aangekomen. Uw vispas en vergunningen zijn waardepapieren. Een nieuwe set vergunningen aanvragen kost 20 Euro.