Calamiteiten Melden     

 

nbanner10.jpg

Jaarverslag 2017 Karper Afdeling

 

21-01-17

 

Onze eerste activiteit op de kalender was een knoopavond verzorgd door negen teamleden van PB Products. Dit was iets nieuws voor ons dus ook even afwachten hoe het zou gaan lopen. Na een diner bij de king of wok in loon op zand met de leden van PB products ging de avond om 20:00 van start. Met een kleine vijftigtal bezoekers was het eerste evenement meer dan geslaagd.

 

24-03-2017

 

Onze ondertussen wel bekende thema avond stond weer op de kalender. Dit keer met een lezing van Michel Kuhne, de lezing ging over het pionieren op grote Nederlandse openbare wateren. Ook was het de start van de inschrijving voor het jeugdweekend en de Wilhelmina challenge. De opkomst was weer super met een kleine honderd bezoekers mochten we weer niet klagen. Ook de inschrijving van de challenge liepen weer voorspoedig.

 

9-04-2017

 

Wederom een activiteit die we voor het eerst organiseren “de penwedstrijd”. Een kleinschalig wedstrijdje waar verschillende facetten van het karpervissen aan mee kon doen, zowel vast stok als penhengel vissers. Mooi om te zien hoe dit verliep, het was prima weer en op voorhand leek het aan alles een perfecte dag worden. Dit viel echter vies tegen als het over de vangsten gaat. Er werd slechts 1 vis gevangen van 1350 gram. Toch was het een prima evenement waar in iedereen veel plezier heeft gehad. Dit evenement gaat als het aan ons licht ieder jaar weer terug komen.

 

25-05-2017 t/m 27-05-2017

 

Het eerste weekend van de Wilhelmina challenge is van start gegaan, deze wedstrijd is al jaren lang een begrip in de regio Tilburg en tegenwoordig ook daar buiten. Negenentwintig koppels strijden om de hoofdprijs. Dit weekend werden er totaal 45 karpers gevangen met een totaal gewicht van 409,2 kilogram. Nummer drie had zes karpers met een totaal gewicht van 53,4 kilo, nummer twee had acht karpers met een totaal gewicht van 69,3 kilo de winnaar wist dertien karpers te vangen met een totaal gewicht van 127,2 kilo. Al met al weer een geslaagd weekend.

 

28-05-2017 t/m 03-06-2017

 

Ja, je ziet het goed na een weekend lang buffelen voor de Wilhelmina challenge staat het volgende al weer op de planning “EK karpervissen voor junioren” dit EK werd gehouden in Tsjechië op Lake Katlov. Door een van onze al opgebouwde contacten binnen de karpervisserij kregen we een uitnodiging voor dit evenement. We hebben de winnaars van het jeugdweekend van 2016 gecontacteerd of zij hier interesse in hadden. Dat hadden ze wel dus zo geschieden. Roel de Laat en Wilbert Laros werden gebombardeerd tot team transport en gingen reden met de auto inclusief materiaal richting Tsjechië, Johan de Werd was team captain en ging samen met de deelnemers door de lucht naar Tsjechië. Maandag avond laat kwamen ze elkaar allemaal weer tegen op Lake katlov waar de tenten en stretchers al klaar stonden. Snel wat eten en het bedje in om de volgende dag met de bus naar Praag te gaan. Daar kregen we een rondleiding door de stad en een lunch. Na de lunch gingen we met de trein naar een klein magisch dorpje waar in de kerk een heilige mis werd bij gewoond die eindigde met de loting voor de wedstrijd. Onze deelnemers trokken stek 13 een van de stekken die ze hoopte te trekken. Het vissen begon en het is nog lang spannend gebleven ze hebben zelfs een tijdje aan kop gestaan maar eindigde uit eindelijk op de 4de plaats. Niets mis mee want de jongens hebben een top sessie gedraaid, persoonlijke records gingen aan diggelen, er werd veel geleerd en hebben heel veel plezier gehad dat is waar het uit eindelijk om draait. Ook voor ons als afdeling en vereniging heeft het de nodige publiciteit opgeleverd. Er heeft immers een uitgebreid artikel in de karper gestaan over dit evenement. Dan is er nog niet gesproken over de contacten die we daar als karperafdeling hebben kunnen leggen. Volgend jaar (2018) zijn we weer van de partij op dit prachtige evenement.

 

23-07-2017 t/m 25-07-2017

 

Het jeugd weekend stond weer voor de deur, door afmeldingen van begeleiders op het laatste moment moesten we nog behoorlijk schakelen. Dit bleek achteraf geen probleem en het jeugdweekend kon van start. Na wat vertraging door ongelukken op de a58 (dit evenement wordt namelijk altijd georganiseerd in Veldhoven) kon het van start. Al 2 jaar op rij wisten we records van de Philips hengelsportvereniging te verpulveren en dat moest dit jaar weer gaan gebeuren. Dit is helaas niet gelukt maar toch waren er in het totaal 40 karpers geland met een totaal gewicht van 342,5 kilo. Er werden echter wel andere records gebroken voorgaande jaren werden er 120 eieren geconsumeerd dit jaar waren er dat 150 ook het gemiddelde gewicht lag dit jaar op 8,5 kilo tegen over 8,1 en 7,2 in voorgaande jaren. De winnaars hebben de tickets voor het EK karpervissen voor junioren 2018 gewonnen. Nummer drie had een totaal gewicht van 67,5 kilo nummer twee 67,8 kilo en de winnaar had 75,4 kilo.

 

01-09-2017 t/m 03-09-2017

 

Het tweede deel en weekend van de Wilhelmina challenge staat op het programma. De zelfde koppels als in het eerste weekend doen weer mee. Enkel zijn ze nu van sector gewisseld, de resultaten van het voorgaande weekend blijven staan voor het overal klassement. Voor de wedstrijd van dit weekend begint iedereen weer op 0. Dit bleef ook lang zo dat iedereen op 0 stond, op zaterdag ochtend rond de klok van 05:00 uur werd de eerst vis pas geland. Het is ook niet gek dat daardoor deze wedstrijd als slechtste wedstrijd qua vangsten de boeken in gaat. Er werden totaal nog 15 vissen gevangen met een totaal gewicht van 156,3 kilo.

 

 

 

 

 

 

17-11-2017

 

Wederom stond onze thema avond op het programma, dit keer met een lezing van Niko Vervaet. De lezing ging in het eerste deel over wateren in oost Vlaanderen, het tweede deel ging over zijn visserij op rainbow. Ook zouden we groot nieuws aankondigen op deze thema avond. Het grote nieuws was dat we in 2018 de big challenge gaan organiseren, met een lezing van Jakub Vagner en feest avond voor af. De hoofdprijs die is te winnen met deze wedstrijd zijn tickets naar stairs too hell in Tsjechië.  Dit alles in het teken van ons 15 jarig bestaan als karperafdeling. Het was weer een beren gezellige avond.

 

Wat staat er in 2018 gepland

 

In 2018 laten we de penwedstrijd weer terug komen in april. De eerste thema avond wordt geschrapt omdat we de Big challenge in mei hebben (Hemelvaart) hier zit ook al een lezing in. Dan hebben we zoals hier voor genoemd in mei de Big challenge met een lezing van Jakub Vagner en feest avond vooraf. Dit evenement zal in totaal 5 dagen duren. Eind mei gaan we weer met een team naar het EK voor junioren in Tsjechië. Eind juni staat het bekende jeugdweekend weer gepland en tot slot nog een thema avond in het najaar. Zoals je kunt zien hebben we weer een bomvolle agenda staan voor het nieuwe jaar.

 

IMG_8271.jpg

Website: Zegenrijk