Calamiteiten Melden     

 

nbanner10.jpg

De Karperafdeling van de Ruischvoorn steunt het initiatief van Centraal Overleg Spiegelkarperprojecten (COS) en de KarperStudiegroep Nederland (KSN), die de petitie zijn gestart: Laat de spiegels voor de sport!
Met deze actie beogen zij primair de door de hengelsport bekostigde en gemonitorde spiegelkarpers te beschermen tegen de economische benutting door beroepsvissers.
Ze hopen zoveel mogelijk handtekeningen op te halen om zodoende meer invloed te krijgen op de besluitvorming inzake karperbenutting.
 

Met het onderwerp (spiegel)karperonttrekking kan uw hengelsportvereniging op verschillende manieren te maken hebben of krijgen. Als:


-    U zelf een Spiegelkarperproject bekostigt of runt.
-    U zitting heeft in een Visstandbeheercommissie (VBC) en het onderwerp karperbenutting aan de orde komt.
-    U  (bijvoorbeeld in een VBC) voor de afweging komt te staan om beroepsvissers tegemoet te komen door hen in ruil voor het ontzien van (spiegel)karpers iets aan te bieden.
-    Uw van beroepsvissers betrokken karpers door Spiegelkarperprojecten worden herkend of door u uitgezette spiegelkarpers (via beroepsvissers) in ander water terecht zijn gekomen.
-    Beroepsvissers aan u grote karpers aanbieden en/of karpers mogelijk afkomstig zijn van spiegelkaperuitzettingen elders.

Wat betreft het laatste punt alvast dit. Wij merken dat er steeds vaker behoefte is om (liefst tegen lage prijs) grote karpers uit te zetten en dat daarom een appèl wordt gedaan op beroepsvissers.
Grote karpers (10 kilo plus) uitzetten valt ons inziens niet onder de noemer verantwoord karperbeheer. Met name in dichtbezette wateren zullen die grote karpers snel wegkwijnen.
Wilt u per se toch grotere karpers uitzetten, maak dan in ieder geval gebruik van gerenommeerde kwekers die een bewijs van gezondheid kunnen overhandigen.
  
                                                          Weblokatie petitie is:
                                                    http://www.petities24.com/cos_petitie


 

IMG_8271.jpg

Website: Zegenrijk