Calamiteiten Melden     

 

nbanner5.jpg

Vispas online bestellen en meteen vissen klik hier of koop hem bij Glaudemans of Ravenof bij ons op donderdagavond van 19.00 tot 20.00 uur, U kan bij ons niet pinnen.  

Informatie over vergunningen

Kosten lidmaatschap 

Lidmaatschap beëindigen
Wervingsactie  Adreswijziging Contact ledenadministratie

 

JEUGDWEEKEND 2017

Vrijdag

De verwachting is hoog, de vijvers zijn al een aantal dagen gesloten ivm aanleggen van een nieuwe sliplaag op de weg. Een aantal dagen complete rust daar waar er normaal toch altijd wel een aantal vissers hun kansen komen wagen. Een van de begeleiders komt rond un uur of 12:00 bij het clubhuis aan hij heeft al zitten vissen en pakt in krap 2 uurtjes tijd 3 vissen. De verwachting wordt nu natuurlijk nog hoger. Rond de klok van 16:00 bereikt ons het bericht dat er een groot ongeluk is gebeurd op de a58 richting Eindhoven, als nu alle deelnemers, vrijwilligers en begeleiders maar op tijd aanwezig kunnen zijn. Gelukkig is dit het geval en de eerste begeleiders komen rond de klok van 16:30 aan, even een broodje eten en tijd om te socializen. Dan rond de klok van 18:00 zijn ook alle deelnemers aangekomen en kan de loting beginnen. Loting voorbij en iedereen als een dolle naar hun stek want er moet gevist worden. Vanaf dit moment blijft het verrassend stil. Het baarde ons een klein beetje zorgen, normaal gezien zijn er toch al wel een aantal visjes gevangen.

Zaterdag

Het is zaterdag 00:05, de eerste vis wordt eindelijk geland. Dat de records niet gebroken worden is vanaf dit moment al wel duidelijk. Deze nacht worden er slechts 4 vissen geland. Tijd voor ontbijt, er worden weer flink wat eieren met spek gebakken en iedereen wordt nog even opgepept. Vanaf dat moment worden er toch her en der weer wat vissen gemeld.

Tussen 13:00 en 16:00 zijn er weer een hoop ouders/verzorgers die even een kijkje komen nemen. Om 16:30 komt de frietkar aangereden want om 17:00 moeten er weer 28 hongerige deelnemers en nog eens 32 vrijwilligers gevoed worden. Dit is zoals elk jaar weer een groot succes.

Normaal gezien is dit goed voor de vangst. Even een uurtje de lijnen uit op het drogen. Het duurt dan ook nooit lang voordat er weer gebeld wordt. Nooit lang is normaal 15 tot 20 minuten. Ook dit was dit jaar net even anders. Om 19:45 wordt de eerste vis pas gemeld maar dit was wel gelijk een serieuze vis van 18,9 kg. Dit was de 3de vis voor die mannen maar ze gingen gelijk vol aan kop natuurlijk. Vanaf dit moment wordt het ook spannend.

Gedurende de avond en nacht worden er nog 13 vissen bij gevangen op verschillende stekken.

Zondag

Het is weer tijd voor ontbijt, eieren en spek staan weer op het menu. Het valt op de deelnemers deze morgen niet zo lang blijven hangen. Het is logisch want er word vis gevangen. En er zijn 4 koppels die nog vol om de prijzen strijden. Er worden weer wat vissen gevangen en er zijn 3 koppels die weglopen van de rest. Het verschil tussen nummer 3 en 4 bedraagt op een gegeven moment 22 kilo. Maar het verschil tussen nummer 3 en 1 is slechts 5 kg met nog 2 uur te vissen. De spanning is om te snijden. Om 12:00 klinkt de hoorn en het is afgelopen, de winnaar heeft een totaal gewicht van 75,4 kg. Nummer 2 heeft een totaal gewicht 67,8 kg. Nummer 3 heeft 67,5 kg.

Totaal aantal vissen: 40 
Totaal aantal kg: 342,5
Gemiddeld gewichten kg: 8,5

Maandag

Nog altijd na genieten van het jeugdweekend. Wat was het weer een top weekend, vermoeiend maar wederom geslaagd. Bij deze willen wij nog alle begeleiders/vrijwilligers en natuurlijk de deelnemers bedanken. Ook grote dank voor onze sponsoren.

Aan het begin van rep ik over records deze hebben we dit jaar toch nog 2 kunnen breken. Vorig jaar hadden we genoeg aan 120 eieren dit jaar waren 150 eieren nog maar krap aan genoeg.
Record 1 💪🏻

Het gemiddelde gewicht lag op
8,5 kg, dit is record 2 want dit lag andere jaren op 8,1 kg en 7,2 kg.

Voor de foto`s, zie het album op Facebook (opent op nieuwe pagina)

IMG_6718.jpg

Website: Zegenrijk